ALAN ADI DOĞRULAMA (DV) SSL SERTİFİKASI NEDİR?

Domain Doğrulamalı SSL Sertifikası – Doğrulama prosedürü, artıları ve eksileri ve küçük web sitelerinin neden bu tür SSL sertifikasını tercih ettiği . SSL sertifikaları, web sitelerine HTTP'den daha güvenli bir protokol olan HTTPS'ye geçiş yapma yetkisi verir . SSL sertifikaları, internet trafiğini şifreleyen ve bilgisayar korsanlarından güvenliğini sağlayan dijital sertifikalardır.

Domain Doğrulama SSL Sertifikasını Anlama

SSL sertifikaları, Etki Alanı Doğrulama, Kuruluş Doğrulama (OV) SSL ve Genişletilmiş Doğrulama (EV) SSL olmak üzere 3 türde gelir; bunlardan Etki Alanı Doğrulama (DV) sertifikası birincil SSL sertifikası türüdür. Bu sertifikayı veren Sertifika Yetkilisi (CA), bu SSL sertifikasını vermeden önce hızlı bir alan adı doğrulaması yapar.

Alan Adı SSL doğrulama işlemini tamamlamak için belirli seçenekler vardır. Eksik veya gereksinimlere uygun değillerse, CA SSL sertifikasını vermeyebilir.

Alan Adı Doğrulama Süreci: Alan Adı Doğrulama nasıl çalışır?

Bu giriş seviyesi SSL sertifikası için doğrulama işlemi oldukça basittir . CA, e-posta doğrulaması, dosya tabanlı doğrulama yapar veya alan adını doğrulamak için WHOIS (bu alan adından kim sorumludur?) kayıt kuruluşunu kontrol eder.

Burada, alan doğrulamanın nasıl çalıştığını öğreneceğiz. Etki alanı doğrulamasında, bir kullanıcının etki alanı sahipliğini aşağıdaki yöntemlerle kanıtlaması gerekir.

Eposta Doğrulama:

Kayıtlı alan adınızı e-posta yoluyla doğrulamanın en kolay ve basit yoludur. E-posta adresinizi doğrulamak için, CA size bir onay almak için kayıtlı e-posta kimliğinize bir e-posta gönderir.

Doğrulama prosedürünü tamamlamak için e-postada belirtilen bağlantıya tıklayın. E-posta adresinizin aşağıda belirtildiği gibi başladığından emin olun:

  • Admin@mydomainname.com
  • Administrator@mydomainname.com
  • Webmaster@mydomainname.com
  • Hostmaster@mydomainname.com
  • Postmaster@mydomainname.com

Alan adınızın doğrulanması için yukarıdaki e-posta adreslerinden herhangi birinin kayıtlı olması veya herhangi bir e-postanın WHOIS e-posta adresi listesinde olması gerekir. WHOIS listesinde hangi e-posta adresinin kayıtlı olduğunu kaçırdıysanız, alan adı kayıt kuruluşunuz size yardımcı olabilir.

HTTP/HTTPS Dosya Tabanlı Doğrulama:

Dosya tabanlı doğrulamada, CA, alanın sahipliğini doğrulamak için size Hash verileriyle birlikte bir HTML dosyası (Auth dosyası) gönderir. Ardından, genel dizine alt klasörler eklemeniz ve daha sonra dosyayı bu alt klasörlerdeki sunucunun kök dizinine yüklemeniz gerekir. İstenen her etki alanı için bu prosedürü tamamlamanız gerekir.

CA, sunucunuzdaki alt klasörlerdeki bu HTML dosyasını kontrol edecek ve DV SSL sertifikasını yayınlayacaktır.

DNS Doğrulaması:

Bu, CA tarafından yapılan ve Alan Adı Kayıt Kuruluşunun verilerinden alan sahipliğini doğrudan doğruladıkları hızlı bir doğrulamadır. Doğrulama amacıyla CA'ya bağlı olarak bir CNAME veya TXT kaydı ekleyin.

Satıcının sisteminin kaydınıza erişebilmesi ve SSL'nizi doğrulayabilmesi için alan kaydı bilgilerinin herkese açık olduğundan emin olun.

Yukarıdaki prosedür tamamlandıktan ve doğrulandıktan sonra, CA, kurulum amacıyla SSL sertifikası verecektir.

Alan Adı Onaylı (DV) SSL'yi Kimler Satın Almalıdır?

Etki alanı onaylı SSL sertifikaları aşağıdakiler için en iyisidir:

  • Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler
  • Bireysel web siteleri
  • Blogcular

Bu web sitesi sahipleri, birincil alan adlarını şifreleme ile güvence altına almak isterler. Bu ucuz ve uygun fiyatlı web güvenlik çözümünü seviyorlar ve dolayısıyla aynısını tercih ediyorlar.

DV SSL, aşağıdakiler gibi farklı seçenekler sunar:

Neden Alan Adı Doğrulama (DV) Sertifikası Almalısınız?

Güçlü Şifreleme:

Etki Alanı Doğrulama SSL sertifikaları , web sitenizin etki alanı için sağlam 256 bit şifreleme güvenliği sağlar. Web siteniz sağlam şifreleme ile güvence altına alındığında, bilgisayar korsanlarını korur ve veri güvenliğini sağlar .

Mobil Tarayıcı Uyumluluğu:

DV SSL, tüm dünyadaki tarayıcıların çoğu (masaüstü ve mobil) tarafından evrensel olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, web sitenizi ziyaret eden ziyaretçiler herhangi bir uyarı mesajı almazlar. Bu güven faktörünü artıracaktır.

Güvenli Site Mührü:

Ziyaretçilerin güvenini artıran diğer bir ek faktör, tüm DV SSL sertifikalarıyla birlikte ücretsiz gelen site mührüdür. Bu mühür tüm web sayfalarında göründüğünde, siteniz gizli bir güvenlik mesajı görüntüler ve kullanıcıların güvenini artırır.

Uzatılmış garanti:

Garantiler hemen hemen tüm SSL sertifikalarıyla birlikte gelir ve DV SSL sertifikaları da farklı değildir. Sahte bir kimliğe yanlışlıkla SSL sertifikası verilmesi maddi zararlara neden olabilir ve bu SSL sertifikası tarafından sağlanan garanti tutarı kapsamındadır.

Geri ödeme:

Bu SSL sertifikaları 30 günlük geri ödeme politikasıyla birlikte gelir, böylece SSL sertifikanızı memnuniyetsizlik durumunda iade ettiğinizde tutarınızı anında geri alabilirsiniz.

Alan Adı Onaylı SSL Sertifikalarının Avantajları:

Hızlı Düzenleme:

Alan tarafından doğrulanmış SSL sertifikaları satın almanın en iyi avantajı, web'inizi birkaç dakika içinde güvence altına alabilmeleridir.

Hızlı düzenleme mümkündür çünkü yalnızca alan adının verilmesinden önce CA tarafından doğrulanması gerekir.

Ucuz Fiyatlar:

DV SSL sertifikaları, OV SSL ve EV SSL ile karşılaştırıldığında oldukça ucuzdur. DV SSL'deki doğrulama işlemi yalnızca alan adı doğrulamasını içerir ve bu nedenle hem zamandan hem de paradan tasarruf edilir.

Sorunsuz Süreç:

Doğrulama için herhangi bir iş belgesinin sunulmasına gerek yoktur. Doğrulama için tüm evrak gönderimi atlanır, bu nedenle DV SSL sertifikasının verilmesini hızlı ve sorunsuz bir süreç haline getirir.

Güveni Artırır:

Bir web sitesine bir DV SSL sertifikası yüklendiğinde, adres çubuğunda HTTPS gibi güven işaretleri ve URL'de bir asma kilit göstererek güven çubuğunu yükseltmeye yardımcı olur.

Sınırsız SSL Yeniden Düzenleme:

DV SSL sertifikaları, SSL sertifikalarının süresi dolduğunda ücretsiz ve sınırsız SSL yeniden düzenlemeleri sunar, böylece ek maliyetlerden tasarruf sağlar.

Sınırsız Sunucu Lisansı:

Birden fazla sunucuda alt alan adınız olduğunda, Wildcard SSL (DV) veya Multi-domain SSL (DV) gibi diğer DV SSL sertifikası seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Burada DV SSL sertifikasının sunduğu sınırsız sunucu lisansından yararlanırsınız ve böylece farklı sunuculara tek bir DV SSL sertifikası kurulabilir.

SEO Sıralamalarını Artırır:

Google, güvenli bir web ortamı sağlamak için SSL sertifikalarını neredeyse zorunlu hale getirdi. İşletme sahiplerinin web sitelerine SSL güvenliği yüklemesini sağlamak için bu arama motoru, SSL sertifikalarını SEO'da artırıcı bir faktör haline getirdi.

Bu nedenle, web sitenize bir DV SSL sertifikası yüklendiğinde, SEO ve ağ trafiğinizi artırır.

Etki alanı onaylı SSL İmza Özellikleri

  • 2048 bit RSA Anahtarı
  • 256 bite kadar sağlam, güvenli şifreleme
  • Hem www hem de www olmayan alan adları tarafından güvence altına alınabilir
  • Tüm mobil ve web tarayıcılarının yüzde 99,9'u ile uyumlu
  • Sertifika yetkilisi ücretsiz (CA) Site mührü
  • Sorun birkaç dakika içinde yapılır.
  • Onaylanmak için herhangi bir belge veya evrak gerekli değildir.
  • Sertifika, geçerlilik süresi boyunca birden çok kez yeniden düzenlenebilir.
  • Alternatif seçenekler, Wildcard'ın yanı sıra çoklu Etki Alanı özelliklerini içerir.

Web'inizi güvende tutmak için ipuçları

Alan doğrulama, küçük işletmeler ve blogcular için çok önemlidir. Etki alanı doğrulama, kullanıcı iletişimi için uygun maliyetli ve kolayca güvenli bir web sunucusudur. Temel doğrulama ile sertifikanın verilmesi fazla zaman almaz.

Ayrıca, sertifika arama motorlarında sıralamayı yükseltmeye de yardımcı olur. Sunucuya bir DV SSL sertifikası yüklediğinizde kullanıcılar sitenizde kendilerini güvende hissedeceklerdir. Bilginin her bir baytı, sağlam şifreleme ile şifrelenmiş olarak kalacaktır.

Çözüm

Evet, alan doğrulama SSL sertifikaları iş için iyidir. Müşterilerinizin verilerini korumanın ekonomik ve hızlı bir yolunu sunarlar. Bir EASY4SSL, ihtiyaçlarınızı karşılayacak düşük maliyetli bir SSL sertifikası bulmanıza yardımcı olmak için burada.

Ancak alan doğrulama sertifikanızı satın almadan önce aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar vardır. Ayrıca, herhangi bir sertifikayı kullanmadan önce güvenilir bir barındırma sağlayıcınız olduğundan emin olun.