Wildcard SSL Sertifikaları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Wilcard SSL sertifikası, etki alanını ve tüm alt etki alanlarını güvence altına alabilen bir tür SSL sertifikasıdır . Bu, etki alanınızı ve bu etki alanındaki tüm alt etki alanlarını, eşlik eden alt etki alanlarını güvenceye almak için ayrı SSL sertifikaları kullanmak zorunda kalmadan güvenceye almak için yalnızca bir SSL sertifikası kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Wildcard SSL sertifikasının alan adı alanında, sertifikanın alan adıyla birlikte temel alan adına eşlik eden birden çok alt alan adının güvenliğini sağlamasına olanak tanıyan joker karakter (*) olacaktır. Örneğin, *.example.com ana alan adınızın güvenliğini sağlamak ve mail.example.com, blog.example.com, www.example.com ve daha fazlası gibi eşlik eden alt alan adlarının güvenliğini sağlamak için joker karakterli bir SSL sertifikası kullanabilirsiniz.

Wildcard SSL Sertifikalarının Doğrulama Türleri

Wildcard SSL sertifikaları, alan doğrulama ve kuruluş doğrulama seçeneklerinde mevcuttur.

Alan Adı Doğrulama Wildcard SSL Sertifikaları

Alan doğrulama SSL sertifikaları , bu sertifikalar yalnızca tek adımlı bir doğrulama süreci gerektirdiğinden, satın alma işleminden hemen sonra verilir. Alan tarafından doğrulanmış bir SSL sertifikası almak için doğrulama süreci oldukça basittir ve yalnızca alan sahipliği doğrulaması gerektirir; bu, SSL sertifikasını satın aldığınızda yalnızca alanın sahibi olduğunuzu kanıtlamanız gerektiği anlamına gelir. Alan doğrulama joker karakterli SSL sertifikanız yüklendikten sonra, adres çubuğunun sol tarafında web sitesinin güvenli olduğunu gösteren yeşil bir asma kilit simgesi görüntülenecektir.

Organizasyon Doğrulama Joker Karakter Sertifikaları

Bir kuruluş doğrulama joker SSL sertifikası almak için, işletmenin yasal olarak kayıtlı olduğunu ve joker karakterli SSL sertifikası alacağınız alan adının size ait olduğunu kanıtlamanız gerekir. Bu joker karakterli SSL sertifikaları genellikle iki iş günü içinde verilir. Sertifika yetkilisi, SSL sertifikası için başvuranın joker karakterli SSL sertifikası almaya yetkili olup olmadığını doğrulayacaktır ve bu doğrulama süreci genellikle iki ila üç gün sürer.

Wildcard SSL Sertifikalarının Faydaları Nelerdir?

Güvenli Çoklu Alt Alanlar

Bir alan adının ve beraberindeki tüm alt alan adlarının güvenliğini sağlamak için joker karakterli bir SSL sertifikası kullanılabilir. Bu şekilde, tüm alt alan adlarınız için ayrı SSL sertifikaları satın almanız gerekmediğinden maliyetleri azaltabilirsiniz.

Yönetimi Kolay

Tüm alt alan adlarınız için farklı SSL sertifikaları almanız gerekmediğinden, bu sertifikalar sizi birden fazla SSL sertifikasını yönetmekten muaf tutar, bu da zaman alıcı ve göz korkutucu olabilir.

Ekonomik

Birden fazla alt alana sahip işletmeler, hepsini farklı SSL sertifikalarıyla güvence altına almak zorunda kalacak ve bunun sonucunda da SSL sertifikalarına çok para harcamak zorunda kalacaklar. Ancak tek bir joker SSL sertifikası kullandıklarında, etki alanını ve tüm alt etki alanlarını güvence altına almak için yalnızca bir sertifika kullanabilirler. Bu, ek maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Wildcard SSL sertifikaları oldukça uygun maliyetlidir. Bir alan adına eşlik eden birden çok alt alan adının güvenliğini sağlayabileceğiniz için yalnızca bir SSL sertifikası için ödeme yapacaksınız. Tek etki alanı SSL sertifikasından daha pahalıya mal olsa da, bir joker SSL sertifikası kullanarak istediğiniz sayıda alt etki alanını güvence altına alabileceğiniz için oldukça uygun maliyetli olacaktır.

SSL Yönetimini Kolaylaştırır

Birden çok alan adını birden çok SSL sertifikasıyla güvence altına alma ve bunları tek tek yönetme konusunda endişelenmenize gerek yok. Tüm alt alan adlarınız için birden fazla SSL sertifikası dağıtmak zaman alabilir ve tüm süreç bir güçlük olabilir. Alan adınız ve tüm alt alanları için yalnızca bir sertifikayı dağıtmanız ve yenilemeniz gerektiğinden, joker karakterli bir SSL sertifikası, SSL yönetim sürecini kolaylaştıracaktır.

 Hızlı Düzenleme

Alan adı onaylı SSL sertifikaları veya kuruluş onaylı SSL sertifikaları olsun, sertifikaları sadece iki veya üç gün içinde alabilirsiniz. Alan tarafından doğrulanmış SSL sertifikalarına giderseniz, alan adınızın sadece birkaç dakika içinde bir SSL ile güvence altına alınmasını sağlayabilirsiniz.

 Güven Oluşturur

Alan adınıza bir joker karakterli SSL sertifikası verilir verilmez, alan adınızın önünde adres çubuğunda bir asma kilit simgesi görüntülenir. Bu, bir güven göstergesidir joker SSL sertifikaları web sitelerini sağlar ve bu asma kilit, web sitesinin güvenli olduğunu ve web sitenizin ziyaretçilerinin, bir joker SSL sertifikası ile korunduğu için sitenize güveneceğini gösterir.

Wildcard SSL Sertifikaları Nasıl Çalışır?

Wildcard SSL sertifikaları, alan adlarını ve beraberindeki tüm alt alan adlarını tek bir sertifikayla güvence altına almalarına yardımcı olarak işletmelere zamandan ve paradan tasarruf sağlar. İşletmeler, tüm alt alanları için farklı SSL sertifikaları satın almaları gerekmediğinden çok zaman ve para tasarrufu sağlayabilir.

Wildcard SSL sertifikaları, sınırsız sayıda alt etki alanını temsil etmek için kullanılan joker karakter olan bir yıldız (*) ile verilir. Örneğin, example.com alanınız için joker karakterli bir SSL sertifikası satın almak istiyorsanız, *.example.com'a bir joker karakterli SSL sertifikası verilecektir . Bu sertifika, birincil adı .example.com olan tüm alt alan adlarınızı güvence altına alacaktır . Buna blog.example.com, mail.example.com, support.example.com vb. dahildir.

Benzer şekilde, istediğiniz kadar alt alan adı ekleyebilirsiniz ve bir joker SSL sertifikasının güvence altına alabileceği alt alan adlarının sayısında bir sınırlama yoktur. Tüm alt alan adlarının aynı alan adına eşlik etmesi gerektiğini ve joker karakterli bir SSL sertifikasının yalnızca birinci düzey alt alan adlarını kapsayacağını unutmayın. Bu, admin.blog.example.com gibi diğer alt alan düzeylerini kapsamayacağı anlamına gelir .

Wildcard SSL sertifikaları, etki alanı tarafından doğrulanmış (DV) veya kuruluş tarafından doğrulanmış (OV) SSL sertifikaları olabilir. Bir DV sertifikası alırsanız, bu sertifikayı almak için yapmanız gereken tek şey alan adının size ait olduğunu kanıtlamak ve başka bir şey olmadığı için birkaç dakika içinde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde, bir OV sertifikası almak için bir veya iki gün beklemeniz gerekecek, çünkü sertifika yetkilisi size bu sertifikayı web sitesinin meşru olduğunu doğruladıktan sonra verecek, çünkü sertifika şirket detaylarıyla birlikte gelecek.

Wildcard ve Çok Alanlı SSL Sertifikaları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Wildcard SSL Sertifikaları Çoklu Alan SSL Sertifikaları
Bir etki alanını ve beraberindeki tüm alt etki alanlarını güvenceye almak için kullanılır. Birden çok etki alanını ve alt etki alanını güvenceye almak için kullanılır.
Herhangi bir sayıda alt etki alanı güvenli hale getirilebilir. Sertifika yetkilisi, tek bir sertifikaya eklenebilecek alan/alt alan sayısı için sınırlar belirler.
Yeni alt alanlar eklenebilir ve istenmeyen alanlar herhangi bir zamanda kaldırılabilir. Sertifika satın alındığında, güvence altına alınması gereken tüm alan adlarının/alt alan adlarının belirtilmesi gerekir.  
Yalnızca OV ve DV joker karakterli SSL sertifikaları mevcuttur. EV joker karakterli SSL sertifikası yoktur. OV, EV ve DV çoklu alan sertifikaları mevcuttur.
Örnek: *.example.com Wildcard SSL, alan adının ve order.example.com, blog.example.com vb. gibi her birinci düzey alt alan adının güvenliğini sağlayabilir. Örnek: www.example.com, blog.example.com, www.examplesite.org, www.examplewebsite.in , vb. Yukarıdakilerin tümü, çok alanlı bir SSL sertifikası kullanılarak güvence altına alınabilir.

Wildcard SSL SSS'leri

Küçük Bir Web Sitesi için En İyi Wildcard SSL nedir?

RapidSSL Wildcard SSL sertifikası , küçük web siteleri için en iyi seçenektir. Alan adınızı ve beraberindeki tüm alt alan adlarını da güvence altına alacaktır. Çok alt alanlı web siteniz için ihtiyacınız olan güvenliği makul bir maliyetle alabilirsiniz. Bu DV joker SSL sertifikası ile web sitenizin güvenliğini neredeyse anında sağlayabilirsiniz. Bu sertifika, alan adınızın www ve www olmayan sürümlerini kapsayacaktır.

Orta Düzeydeki İşletmeler için En İyi Wildcard SSL Sertifikası Nedir?

Comodo PremiumSSL Wildcard SSL sertifikaları , orta düzey işletmeler için mükemmel bir seçimdir. Bu OV SSL sertifikasını, alan adınızın ve beraberindeki tüm alt alan adlarının güvenliğini sağlamak için de kullanabilirsiniz. Bu tam işletme onaylı SSL sertifikası, sertifika ayrıntılarında alan adınızı ve işletmenizin adını görüntüler.

Kurumsal İşletmeler için En İyi Wildcard SSL Sertifikası hangisidir? 

DigiCert OV Wildcard SSL sertifikası , kurumsal işletmeler için önerimizdir. Bu sertifika, alan adınızı ve tüm alt alan adlarını da etkili ve hızlı bir şekilde güvence altına alabilir. Yeni bir alt alan eklediğinizde, bu sertifika onu otomatik olarak güvence altına alır. Kurumsal işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan DigiCert Wildcard SSL sertifikası, DigiCert Secure Trust Seal ile birlikte gelir.

Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için En İyi Wildcard SSL Sertifikası Nedir?

Comodo EssentialSSL Wildcard , kar amacı gütmeyen kuruluşlar için en uygun fiyatlı seçenektir. Bu sertifika, yeni olan ve yalnızca birkaç çevrimiçi işlemi gerçekleştiren web siteleri içindir. Comodo EssentialSSL Wildcard sertifikası, alan doğrulaması sunar ve statik bir güvenli site mührü ile birlikte gelir.

Son Söz – Wildcard SSL Sertifikaları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Wildcard SSL sertifikaları, bir etki alanına ve birden çok alt etki alanına sahip işletmeler için bir nimet gibidir. Bu SSL sertifikaları, işletme sahiplerinin çok fazla zaman ve para tasarrufu sağlamasına yardımcı olacak ve çok alt alanlı web siteleri için SSL sertifikalarını yönetme sürecini basitleştirecektir.